Uusimmat tiedotteet
Työttömien määrä ennallaan, mutta positiivisia merkkejä näkyvissä
YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyys on nyt hieman matalampi kuin vuosi sitten, mikä on hyvä merkki sitkeän työttömyyden keskellä. Vuoden keskityöttömyydeksi on asettumassa 7,9 %. YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyysaste oli marraskuussa 6,3 %. Lokakuussa luku oli käytännössä sama, 6,4 prosenttia. Työttömyys ei ... Lue lisää
Lue lisääTyöttömyys kasvoi lokakuussa – YTK maksoi lähes 60 miljoonaa euroa päivärahoja
Talven työttömyystilanne ei näytä viimeisimpien lukujen mukaan helpolta, vaan todennäköisesti loiva kasvu jatkuu. YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyysaste oli lokakuussa 6,4 %. Työttömyysaste nousi syyskuun lukemasta 0,7 prosenttiyksikköä. Työttömyysaste kohosi kaikissa ikäryhmissä melko tasaisesti. Miesten työttömyys kohosi lokakuussa 17 %, naisten työttömyys ... Lue lisää
Lue lisääYTK:n jäsenten työttömyys alimmillaan vuoteen – etenkin naisten työttömyys laski
YTK:n jäsenten työttömyys laski syyskuussa merkittävästi, saavuttaen vuoden alimman tason, 5,7 %. Matkailu- ja rakennusalat näyttävät elpymisen merkkejä. YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyys oli syyskuussa 5,7 %. Työttömyys laski elokuusta 1,1 prosenttiyksikköä. Työttömyys painui syyskuussa alimmalle tasolleen kuluvana vuonna. Viimeksi YTK:n jäsenten ... Lue lisää
Lue lisääTyöttömyys loivassa kasvussa
Työttömyyden loiva kasvu jatkui elokuussa. Talouden elpyminen ei ole vielä näkynyt YTK:n jäsenistössä, ja hakemusmäärien odotetaan edelleen kasvavan loppuvuodesta. Virta työttömyyteen on kuitenkin tällä hetkellä maltillinen. YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyys oli elokuussa 6,8 %. Heinäkuusta työttömyysaste nousi 0,3 prosenttiyksikköä. YTK:n jäsenten ... Lue lisää
Lue lisääAiemmat tiedotteet
Tammikuussa hakemuksia yli viidennes viimevuotista enemmän
YTK Työttömyyskassan hakemusmäärät ovat koholla suhteessa vuodentakaiseen. Työttömyys tulee tammikuun hakemuskertymän perusteella nousemaan. Nousua ajaa etenkin rakennusalan lomautusten määrä.
YTK Työttömyyskassan työttömyysaste oli joulukuussa 6,6 % ja siten viime marraskuun tasolla. Alkuvuodesta hakemusten saapumistahti on kuitenkin kiihtynyt.
Tammikuussa hakemuksia on saapunut yli viidennes enemmän kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten. Tammikuun kolmen ensimmäisen viikon aikana YTK:lle saapui 49 005 päivärahahakemusta. Viime vuonna vastaavaan aikaan niitä saapui 40 013.
Ennusteena onkin, että työttömyys nousee.
“Tammikuussa työttömyysaste tulee tämänhetkisen hakemuskertymän perusteella nousemaan. Nousua ajaa etenkin rakennusalan lomautusten määrä”, sanoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen.
Peräti 35 % nousu päivärahakuluissa
Suuret hakemusmäärät näkyvät myös YTK Työttömyyskassan päivärahakuluissa. YTK:lta maksettiin tammikuun kolmen ensimmäisen viikon aikana yhteensä 55,6 miljoonaa euroa etuuksia. Vuosi sitten samalla aikavälillä summa oli 41,1 miljoonaa euroa. Päivärahakulut kasvoivat siis peräti 35 %.
Maksetut eurot ovat koholla hakemusmääriä enemmän. Tämä johtuu siitä, että päivärahaa saadaan jonkin verran aiempaa suurempien tulojen perusteella sekä siitä, että sovitellun päivärahan eli osa-aikatyön tekeminen on vuoden takaiseen verrattuna hieman vähentynyt.
Miesten työttömyys talvitunnelmissa
Miesten työttömyys irtosi loppuvuodesta naisten työttömyydestä. Joulukuussa miesten työttömyysaste YTK Työttömyyskassan jäsenistössä oli 7,1 % ja naisten työttömyysaste oli 5,9 %. Naisten ja miesten työttömyysasteet olivat tasoissa viimeksi syyskuussa.
Toisen asteen koulutuksen tai pelkän peruskoulun korkeimpana tutkintonaan suorittaneiden osuus työttömistä on kasvanut. Tämä on linjassa miesten kohonneen työttömyyden kanssa, sillä miehillä on keskimäärin naisia matalampi koulutus.
“Miesten korkeampi työttömyys johtuu muun muassa rakennusalan pitkästä alavireestä ja normaalista kausivaihtelusta. Talvella monet työmaat hiljenevät”, Auli Hänninen sanoo.
- 20.8.2024 Työttömyyden lasku pysähtyi
- 23.5.2024 Työttömyys kasvoi huhtikuussa, mutta kääntymässä laskuun
- 24.4.2024 Työttömyys loivassa laskussa
- 26.3.2024 Työttömyys pysynyt korkealla – miehet ja yliopistokoulutetut korostuvat
- 26.2.2024 Työttömyys kasvoi nopeimmin sitten koronakevään
- 25.1.2024 Tammikuussa hakemuksia yli viidennes viimevuotista enemmän
- 20.12.2023 Uusia lomautuksia paljon
- 21.11.2023 Työttömyys koholla talousveturialueilla
- 24.10.2023 Rakennusala hilaa työttömyyttä vuodentakaista korkeammalle
- 26.9.2023 Työttömyys kääntyi selkeään nousuun
- 22.8.2023 Työttömyyden lasku pysähtyi kesällä
- 7.7.2023 Työttömyys kääntyi kesäkuussa selvään laskuun
- 7.6.2023 Työttömyyden taso vakiintui, yli 60-vuotiaiden tilanne tasaisen hankala
- 11.5.2023 Työttömyys lähti huhtikuussa laskuun
- 26.4.2023 Työttömyys jatkaa kasvuaan kesää kohti
- 27.1.2023 Työttömyyden kehitys rauhallista, mutta tammikuun hakemusmäärät kasvussa
- 20.12.2022 Työttömyydessä poikkeuksellisen rauhallinen tilanne
- 22.11.2022 Työttömyys lokakuussa vain 5,1 %, marraskuun alun hakemusmäärät alhaalla
- 25.10.2022 Työttömyys alle kuudessa prosentissa, mutta uusien hakemusten määrä kasvaa
- 20.9.2022 Työttömyyden lasku pysähtyi