Uusimmat tiedotteet
Ukrainan sodan vaikutus ei juuri näy työttömyydessä
Suomen suurimman työttömyyskassan työttömyysaste on nousussa, mutta sodan vaikutusta ei luvuista erota. Maksettujen etuuksien kuukausimäärä on noussut vuoden alusta lähes 10 miljoonalla eurolla. Yleinen työttömyyskassa YTK:n työttömyysaste oli maaliskuussa 8,8 %. Työttömyys kasvoi helmikuusta 1,1 prosenttiyksikköä. YTK:n työttömyysaste on nyt korkeimmalla ... Lue lisää
Lue lisääTyöttömyyttä lähes kolmannes vuodentakaista vähemmän
Työttömyys on loivassa nousussa, mutta kyse on normaalista kausivaihtelusta. Ukrainan sodan vaikutus ei vielä luvuissa näy. Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenistön työttömyys oli helmikuussa 7,7 %. Työttömyysaste oli tammikuussa 7,2 %, joten työttömyys kasvoi 0,5 prosenttiyksikköä. Vuodentakaiseen verrattuna työttömyyttä on lähes kolmanneksen ... Lue lisää
Lue lisääTyöttömyys jatkaa nousuaan – naisten ja miesten ero kaventui
YTK:n jäsenistön työttömyys on loivassa nousussa. Miesten työttömyys kasvoi edelliskuusta, naisten ei.
Lue lisääTyöttömyys kääntyi nousuun
YTK:n työttömyysaste oli marraskuussa 7,0 %. Lokakuun luku oli 6,4 %, eli työttömyys kääntyi nousuun seitsemän kuukauden laskun jälkeen. Oulussa työttömyys on noussut suurista kaupungeista eniten.
Lue lisääAiemmat tiedotteet
Työttömyys lokakuussa matalinta vuoden 2019 jälkeen
Jäsenistömme työttömyysaste oli lokakuussa 6,4 %. Työttömyys on laskenut yhtäjaksoisesti seitsemän kuukauden ajan. Eniten on parantunut yli 55-vuotiaiden työttömyystilanne.
Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenistön työttömyys laski lokakuussa alemmaksi kuin kertaakaan koronaepidemian aikana. YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli lokakuussa 6,4 %. Työttömyys laski edellisestä kuukaudesta 0,7 prosenttiyksikköä.
Syyskuussa luku oli 7,1 % ja vuosi sitten lokakuussa 8,5 %.
”Yhteiskuntaa on saatu monin tavoin auki ja työmarkkinat vetävät nyt hyvin. Avoimia työpaikkoja on enemmän kuin kahteen vuoteen. Kohtaanto-ongelma vaikuttaakin nyt koronakriisiä merkittävämmältä uhalta työllistymiselle”, sanoo YTK:n vt. toimitusjohtaja Paula Virri.
Työttömyyden lasku tulee kaikista työttömyyden muodoista. Selvin trendi on kuitenkin lomautusten jatkuva väheneminen. Lomautettujen päivärahansaajien määrä on laskenut YTK:lla yhtäjaksoisesti maaliskuusta asti.
56–68-vuotiaiden työttömyys laskenut nopeimmin
Yli 55-vuotiaiden työttömyys on ikäryhmistä YTK:n jäsenistön keskuudessa syvintä. Heidän työttömyysasteensa myös laski lokakuussa eniten. 56–68-vuotiaiden työttömyys oli lokakuussa 12,9 %, kun se vielä syyskuussa oli 14,1 %.
31–55-vuotiaiden keskuudessa työttömyysaste oli lokakuussa 5,3 % ja 17–30-vuotiailla 4,3 %.
“Työttömyys painottuu yhä vahvasti yli 55-vuotiaisiin, eikä tähän ole luultavasti tulossa nopeaa muutosta. On kuitenkin ilahduttavaa, että suotuisa työllisyyskehitys on vaikuttanut eniten ikätyöttömyyteen”, Paula Virri sanoo.
Näytä koko teksti- 25.11.2021 Työttömyys lokakuussa matalinta vuoden 2019 jälkeen
- 25.11.2021 Työttömyys yhä laskussa, painottuu vahvasti yli 56-vuotiaisiin
- 21.9.2021 Työttömyyden lasku hidastui kesän lopussa
- 24.8.2021 Työttömyysaste jatkaa laskua lomautusten päättyessä
- 22.6.2021 YTKbarometri: työttömyysaste laski toukokuussa vihdoin alle 10 %:n