Uusi tiedote julki nyt!

Uusimmat tiedotteet

21.6.2022

Työttömyys laskee, mutta yli 55-vuotiaiden työttömyys yhä omassa luokassaan

Työttömyys jatkoi toukokuussa laskuaan, mutta vanhempien työnhakijoiden tilanne ei ole helpottunut. 56–68-vuotiaiden työttömyys on yli kaksinkertainen nuorempiin ikäluokkiin nähden. YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli toukokuussa 6,7 %. Huhtikuussa luku oli 7,3 %, joten työttömyys on laskenut 0,6 prosenttiyksikköä. Työttömyys laski nyt toista ... Lue lisää

Lue lisää
2.5.2022

Ukrainan sodan vaikutus ei juuri näy työttömyydessä

Suomen suurimman työttömyyskassan työttömyysaste on nousussa, mutta sodan vaikutusta ei luvuista erota. Maksettujen etuuksien kuukausimäärä on noussut vuoden alusta lähes 10 miljoonalla eurolla. Yleinen työttömyyskassa YTK:n työttömyysaste oli maaliskuussa 8,8 %. Työttömyys kasvoi helmikuusta 1,1 prosenttiyksikköä.   YTK:n työttömyysaste on nyt korkeimmalla ... Lue lisää

Lue lisää
22.3.2022

Työttömyyttä lähes kolmannes vuodentakaista vähemmän

Työttömyys on loivassa nousussa, mutta kyse on normaalista kausivaihtelusta. Ukrainan sodan vaikutus ei vielä luvuissa näy. Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenistön työttömyys oli helmikuussa 7,7 %. Työttömyysaste oli tammikuussa 7,2 %, joten työttömyys kasvoi 0,5 prosenttiyksikköä.   Vuodentakaiseen verrattuna työttömyyttä on lähes kolmanneksen ... Lue lisää

Lue lisää
24.1.2022

Työttömyys jatkaa nousuaan – naisten ja miesten ero kaventui

YTK:n jäsenistön työttömyys on loivassa nousussa. Miesten työttömyys kasvoi edelliskuusta, naisten ei.

Lue lisää

Tiedotteet ovat luettavissa viimeisen kahden vuoden ajalta!

Aiemmat tiedotteet

Sulje 25.11.2021

Työttömyys yhä laskussa, painottuu vahvasti yli 56-vuotiaisiin

Jäsenistömme työttömyysaste laski elokuusta syyskuuhun lähes prosenttiyksikön. Työttömyys painottuu hyvin selvästi yli 56-vuotiaisiin. Nuorten työttömyys on painunut hyvin alas.

YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli syyskuussa 7,3 %. Elokuussa luku oli 8,3 %, eli työttömyys on laskenut 12 %.

Vuosi sitten YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli paljon nykyistä suurempi, 9,6 %.

”Viime syksyn luvuista on tultu reippaasti alas. Lomautusten loppuminen selittää edelleen pääosan tilanteen paranemisesta. Toisaalta myös kokoaikainen työttömyys on laskussa. Työvoimapula vetää tekijöitä töihin kohtaanto-ongelmasta huolimatta”, sanoo YTK:n vt. toimitusjohtaja Paula Virri.

Nuorten ja yli 56-vuotiaiden työttömyys eri maailmasta

Kaikissa ikäryhmissä ja molemmissa sukupuolissa työttömyysluvut ovat pienentyneet elokuusta syyskuuhun. Sukupuolten ja etenkin ikäryhmien väliin piirtyy silti hyvin selkeitä eroja.

Syyskuussa työttömyysasteet ikäryhmän ja sukupuolen mukaan olivat seuraavat:​​​​​​​

Työttömyys painottuu yli 56-vuotiaisiin

”Työttömyys painottuu hyvin selvästi yli 56-vuotiaisiin. Nuorten osalta määrät ovat jo hyvinkin pieniä. Kaikissa ikäryhmissä naiset ovat miehiä enemmän työttöminä. Työttömyyden lasku ei siis ole tapahtunut tasaisesti, vaan etenkin vanhemmat ikäluokat ovat jääneet heikompaan asemaan”, Paula Virri sanoo.

Syyskuun päivärahapotti vuoden pienin

YTK:lla oli syyskuussa maksettuja etuuspäiviä toistaiseksi vähiten, kun tarkastellaan koko vuotta kuukausittain. Päivärahaa maksettiin myös vähemmälle määrälle ihmisiä kuin minään muuna kuukautena tänä vuonna (41 965).

Myös maksettu bruttosumma oli pienin koko vuonna. Ero toiseksi matalimpaan kuukauteen (heinäkuu) on jopa 5,6 miljoonaa.

”Myös kappalemääräisesti maksuja suoritettiin syyskuussa kuluvan vuoden vähiten. Onkin mielenkiintoista nähdä, jatkuuko hyvä työllisyyskehitys yhä vai lähteekö työllisyys kohoamaan loppuvuotta kohti tyypillistä kausivaihtelua noudattaen”, Paula Virri pohtii.

Näytä koko teksti
Alkuun
  • 21.12.2021 Työttömyys kääntyi nousuun
  • 25.11.2021 Työttömyys lokakuussa matalinta vuoden 2019 jälkeen
  • 25.11.2021 Työttömyys yhä laskussa, painottuu vahvasti yli 56-vuotiaisiin
  • 21.9.2021 Työttömyyden lasku hidastui kesän lopussa
  • 24.8.2021 Työttömyysaste jatkaa laskua lomautusten päättyessä
  • 22.6.2021 YTKbarometri: työttömyysaste laski toukokuussa vihdoin alle 10 %:n