Uusi tiedote julki nyt!

Uusimmat tiedotteet

Sulje 2.5.2022

Ukrainan sodan vaikutus ei juuri näy työttömyydessä

Suomen suurimman työttömyyskassan työttömyysaste on nousussa, mutta sodan vaikutusta ei luvuista erota. Maksettujen etuuksien kuukausimäärä on noussut vuoden alusta lähes 10 miljoonalla eurolla.

Yleinen työttömyyskassa YTK:n työttömyysaste oli maaliskuussa 8,8 %. Työttömyys kasvoi helmikuusta 1,1 prosenttiyksikköä.  

YTK:n työttömyysaste on nyt korkeimmalla tasollaan kesäkuun 2021 jälkeen. Tuolloin se oli samalla tasolla kuin nyt, 8,8 %.  

Vuodentakaiseen verrattuna työttömyys on kuitenkin matalalla tasolla. Maaliskuussa 2021 YTK:n työttömyysaste oli 12,1 % eli yli kolmanneksen nykyistä lukua suurempi. 

“Maaliskuun työttömyysluvuissa näkyy etenkin alkuvuodelle tyypillinen korkeampi työttömyys. Sama ilmiö vaikutti myös vuosi sitten, mutta silloin kokonaistyöttömyys oli hankalamman koronatilanteen vuoksi suurempi”, kertoo YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen

Vaikka Venäjän hyökkäyssota ravistelee koko Eurooppaa, ei sodan vaikutus näy suuremmin työttömyysluvuissa.  

“Ukrainan sodan osalta seuraamme tarkasti talousvaikutusten näkymistä työttömyydessä, mutta mitään ei tältä osin ole havaittavissa. Huhtikuun hakemusmäärät näyttävät hieman maaliskuuta maltillisemmilta. Tällä trendillä työttömyysaste olisi jopa kääntymässä laskuun kesää kohti mennessä”, Auli Hänninen sanoo.  

YTK maksoi etuuksia maaliskuussa yhteensä 73 982 770 euroa. Helmikuussa vastaava summa oli 64 300 413 euroa, eli maksettujen päivärahojen määrä kasvoi helmi-maaliskuussa yli 9,6 miljoonaa euroa.  

Yli 55-vuotiaiden työttömyys jälleen nousussa  

Ikäryhmistä eniten nousi 56–68-vuotiaiden työttömyys, joka kohosi 1,9 %. Nousua on noin kaksinkertaisesti nuorempiin ikäryhmiin verrattuna.  

Yli 55-vuotiaiden työttömyys oli YTK:n jäsenistön keskuudessa marras-helmikuun ajan loivassa laskussa. Nyt suunta on kääntynyt ainakin toistaiseksi nousuun.  

Myös YTK:n maksama keskimääräinen päiväraha on lievässä nousussa. Maaliskuussa keskimääräinen päiväraha oli 67,7 euroa, kun tammikuussa se oli 65,9 euroa. Keskimääräisen ansiopäivärahan nousu voi kertoa siitä, että työttömäksi on jääty  aiempaa keskimäärin suuremmilla tuloilla. 

Ajantasainen tieto työttömyyden kehityksestä YTK:lla löytyy YTKBarometri-verkkopalvelusta: https://ytkbarometri.fi/ 

Näytä koko teksti
Alkuun
21.6.2022

Työttömyys laskee, mutta yli 55-vuotiaiden työttömyys yhä omassa luokassaan

Työttömyys jatkoi toukokuussa laskuaan, mutta vanhempien työnhakijoiden tilanne ei ole helpottunut. 56–68-vuotiaiden työttömyys on yli kaksinkertainen nuorempiin ikäluokkiin nähden. YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli toukokuussa 6,7 %. Huhtikuussa luku oli 7,3 %, joten työttömyys on laskenut 0,6 prosenttiyksikköä. Työttömyys laski nyt toista ... Lue lisää

Lue lisää
2.5.2022

Ukrainan sodan vaikutus ei juuri näy työttömyydessä

Suomen suurimman työttömyyskassan työttömyysaste on nousussa, mutta sodan vaikutusta ei luvuista erota. Maksettujen etuuksien kuukausimäärä on noussut vuoden alusta lähes 10 miljoonalla eurolla. Yleinen työttömyyskassa YTK:n työttömyysaste oli maaliskuussa 8,8 %. Työttömyys kasvoi helmikuusta 1,1 prosenttiyksikköä.   YTK:n työttömyysaste on nyt korkeimmalla ... Lue lisää

Lue lisää
22.3.2022

Työttömyyttä lähes kolmannes vuodentakaista vähemmän

Työttömyys on loivassa nousussa, mutta kyse on normaalista kausivaihtelusta. Ukrainan sodan vaikutus ei vielä luvuissa näy. Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenistön työttömyys oli helmikuussa 7,7 %. Työttömyysaste oli tammikuussa 7,2 %, joten työttömyys kasvoi 0,5 prosenttiyksikköä.   Vuodentakaiseen verrattuna työttömyyttä on lähes kolmanneksen ... Lue lisää

Lue lisää
24.1.2022

Työttömyys jatkaa nousuaan – naisten ja miesten ero kaventui

YTK:n jäsenistön työttömyys on loivassa nousussa. Miesten työttömyys kasvoi edelliskuusta, naisten ei.

Lue lisää

Tiedotteet ovat luettavissa viimeisen kahden vuoden ajalta!

Aiemmat tiedotteet

  • 21.12.2021 Työttömyys kääntyi nousuun
  • 25.11.2021 Työttömyys lokakuussa matalinta vuoden 2019 jälkeen
  • 25.11.2021 Työttömyys yhä laskussa, painottuu vahvasti yli 56-vuotiaisiin
  • 21.9.2021 Työttömyyden lasku hidastui kesän lopussa
  • 24.8.2021 Työttömyysaste jatkaa laskua lomautusten päättyessä
  • 22.6.2021 YTKbarometri: työttömyysaste laski toukokuussa vihdoin alle 10 %:n