Uusimmat tiedotteet
Työttömyys laskussa, naisten työllisyystilanne miehiä parempi
Työttömyys on laskenut helmikuussa useimmilla aloilla ja alueilla. Naisten työllisyystilanne on parantunut, ja heidän työttömyysasteensa on ollut jo pitkään miehiä matalampi.
YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyys laski helmikuussa. YTK:n jäsenten työttömyysaste oli helmikuun lopussa 7,4 %, kun se tammikuussa oli 7,8 %. Muutos on -0,4 prosenttiyksikköä. Vuodentakaiseen verrattuna Suomen suurimman kassan jäsenten työttömyysaste on laskenut 1,1 prosenttiyksikköä.
”On positiivista nähdä, että työttömyys on laajasti laskussa eri ryhmissä ja useimmilla toimialoilla. Työttömyyden piikki näyttäisi kuluvana talvena jääneen matalammaksi kuin vuosi sitten. Laskutrendi antaa viitteitä siitä, että työmarkkinat ovat hiljalleen elpymässä”, sanoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen.
Miesten työttömyys vakiintui korkeammaksi kuin naisilla
Helmikuun luvut osoittavat, että naisten työttömyys on laskenut loivasti ja hieman miesten työttömyyttä enemmän. Naisten työttömyysaste YTK:n jäsenistössä oli helmikuussa 6,2 %, kun miesten vastaava luku oli 8,3 %.
Naisten työttömyysaste oli vuosina 2018–2022 keskimäärin miesten työttömyysastetta korkeampi. Vuodesta 2023 alkaen tilanne on ollut päinvastainen: miesten työttömyys on ollut keskimäärin naisten työttömyyttä korkeampi.
”Naisten parempi työllisyystilanne on muutos aikaisempaan. Tämä voi liittyä palvelualojen parantuneeseen tilanteeseen, joilla naisia on perinteisesti enemmän. Samalla etenkin rakennusalan pitkään jatkunut alho nostaa edelleen miesten työttömyyttä”, Hänninen kommentoi.
Työttömyys laski Kainuussa ja Päijät-Hämeessä
Alueellisesti suurimmat työllisyystilanteen parannukset nähtiin Kainuussa, jossa työttömyys laski yhden prosenttiyksikön. Lisäksi työttömyys laski selvästi Päijät-Hämeessä (-0,8) ja Lapissa (-0,7). Maakunnittain työttömyys onkin laskenut laajasti, mutta tietyillä aloilla työllisyystilanne on heikentynyt. Eniten työttömyys on kasvanut luonnontieteellisellä alalla (+1,5 prosenttiyksikköä) ja kustannustoiminnassa (+1,0).
”Vaikka yleinen kehitys on positiivinen, on alakohtaisia eroja. Luonnontieteellisellä alalla nousu voi liittyä alan rahoituksen haasteisiin ja projektirahoituksen epävarmuuteen”, Hänninen arvioi.
Näytä koko tekstiTyöttömyys laskussa, naisten työllisyystilanne miehiä parempi
Työttömyys on laskenut helmikuussa useimmilla aloilla ja alueilla. Naisten työllisyystilanne on parantunut, ja heidän työttömyysasteensa on ollut jo pitkään miehiä matalampi. YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyys laski helmikuussa. YTK:n jäsenten työttömyysaste oli helmikuun lopussa 7,4 %, kun se tammikuussa oli 7,8 %. ... Lue lisää
Lue lisääTyöttömyys laski vuodentakaiseen verrattuna
YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyys on laskenut selvästi viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Suomen suurimman työttömyyskassan hakemusmäärä oli tammikuussa 8 % pienempi kuin vuotta aiemmin. YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyysaste oli tammikuussa 7,8 %. Työttömyys kohosi joulukuusta reilun prosenttiyksikön. Nousu oli tasaista kaikissa ikäryhmissä ... Lue lisää
Lue lisääRakennusalan työttömyys jälleen selvässä nousussa
YTK Työttömyyskassan hakemusmäärissä on tapahtunut merkittävä muutos joulukuun 2024 ja tammikuun 2025 välillä. Ensihakemuksissa on nähtävissä lähes 40 prosentin kasvu. Rakennusalan työttömyys nousi jo joulukuussa. YTK Työttömyyskassan kaikkien jäsenten työttömyysaste oli joulukuussa 6,6 %. Muutos marraskuusta (6,3 %) oli vähäinen. “On ... Lue lisää
Lue lisääTyöttömien määrä ennallaan, mutta positiivisia merkkejä näkyvissä
YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyys on nyt hieman matalampi kuin vuosi sitten, mikä on hyvä merkki sitkeän työttömyyden keskellä. Vuoden keskityöttömyydeksi on asettumassa 7,9 %. YTK Työttömyyskassan jäsenten työttömyysaste oli marraskuussa 6,3 %. Lokakuussa luku oli käytännössä sama, 6,4 prosenttia. Työttömyys ei ... Lue lisää
Lue lisääAiemmat tiedotteet
- 27.11.2024 Työttömyys kasvoi lokakuussa – YTK maksoi lähes 60 miljoonaa euroa päivärahoja
- 22.10.2024 YTK:n jäsenten työttömyys alimmillaan vuoteen – etenkin naisten työttömyys laski
- 24.9.2024 Työttömyys loivassa kasvussa
- 20.8.2024 Työttömyyden lasku pysähtyi
- 23.5.2024 Työttömyys kasvoi huhtikuussa, mutta kääntymässä laskuun
- 24.4.2024 Työttömyys loivassa laskussa
- 26.3.2024 Työttömyys pysynyt korkealla – miehet ja yliopistokoulutetut korostuvat
- 26.2.2024 Työttömyys kasvoi nopeimmin sitten koronakevään
- 25.1.2024 Tammikuussa hakemuksia yli viidennes viimevuotista enemmän
- 20.12.2023 Uusia lomautuksia paljon
- 21.11.2023 Työttömyys koholla talousveturialueilla
- 24.10.2023 Rakennusala hilaa työttömyyttä vuodentakaista korkeammalle
- 26.9.2023 Työttömyys kääntyi selkeään nousuun
- 22.8.2023 Työttömyyden lasku pysähtyi kesällä
- 7.7.2023 Työttömyys kääntyi kesäkuussa selvään laskuun
- 7.6.2023 Työttömyyden taso vakiintui, yli 60-vuotiaiden tilanne tasaisen hankala
- 11.5.2023 Työttömyys lähti huhtikuussa laskuun
- 26.4.2023 Työttömyys jatkaa kasvuaan kesää kohti
- 27.1.2023 Työttömyyden kehitys rauhallista, mutta tammikuun hakemusmäärät kasvussa
- 20.12.2022 Työttömyydessä poikkeuksellisen rauhallinen tilanne